Halálos paraziták érkezhetnek Európába az afrikai migránsokon keresztül

Afrikai parazita

Afrikai parazita

A Londonban élő James Michael igazi álomutazásként élte meg, amikor három barátjával együtt Afrikában turistáskodott, de visszaérkezése után az egész egy szörnyű rémálommá változott. Nem éppen így képzeltem egy életre szóló utazást, az egész szürreális és furcsa élménnyé vált — mondta el a 32 éves férfi a The Sun című bulvárlapnak.

Afrikai parazita

A férfi először két hónappal a októberében történt utazás vette észre, hogy valami nem stimmel, amikor gyengének kezdte el érezni a lábait. Először azt hitte, csak a kifáradt a kerékpározásban, de miután a helyzet nem javult, és már lakása lépcsőjén sem tudott felmenni, kórházba ment. Először csak Afrikai parazita kapott, és hazaengedték, de egy hét múlva vissza is tért, mert a tünetek egyre rosszabbak lettek.

Mi ez?

Egy vérvizsgálat ekkor kimutatta, hogy az immunrendszere megtámadta a gerincét, és ezért tudja nehezen szalag paraziták tabletta a lábait, majd Afrikai parazita vizsgálatok után kiderült, hogy egy féreg okozta fertőzés, a schistosomiazis, vagy más néven Bilharziózis támadta meg.

A londoni trópusi betegségek Afrikai parazita HTD orvosai elmondták neki, hogy egy parazita mászott fel a péniszébe, majd petéket rakott a testébe. Az orvosok egy gyógyszerrel meg tudták ölni a parazitát, de ezzel még nem ért véget James rémálma.

Everyone ever Saw this Problem on your Dog ? The Girl Removes a lot of Ticks from Dog Body

A férfi három hónapot volt kórházban, kerekes székhez kötve, és utána még négy hónapig csak bottal tudott járni. Emellett étvágytalanság gyötörte, hasmenése volt, és egy ideig katétert kellett használnia, mert tudta rendesen használni a vécét.

Felkavaró tartalom! Közép-Afrikában nem ritka, hogy az embereknek ötven-száz kilométert kell megtenniük gyalog úttalan utakon, hogy orvos lássa el őket — ha egyáltalán dolgozik orvos a tartományban. A katolikus missziós munkát végző Hardi Richárd sok évig az egyetlen szemorvos volt Kongóban, ahol mára egy egészen jól felszerelt szemészeti klinikát tudott létrehozni.

Olyan fájdalmaim voltak, amiket még soha nem éreztem. Szörnyű volt.

Afrikai parazita

Az orvosok azt mondták neki, hogy 30 százalék esélye van arra, hogy teljesen fel fog gyógyulni — 10 év múlva. Ajánlott videó.