Európa-szerte felszaporodtak a drótférgek – hogyan állítsuk meg őke - szila.hu

Drotfereg eletciklusa

Drótférgek - a lárva, drotfereg eletciklusa, a talajban élő, amely előnyben részesíti a burgonya, sárgarépa és más gyökérzöldségek. A rovar is táplálkozik hajtások napraforgó, szőlő és más növények.

Növényvédelem | Digitális Tankönyvtár

Észlelése pinworm virág őszi legegyszerűbb módja: míg földi ásás vagy moly Roots. Mennyire veszélyes drótférgek Drótférgek a formája lárva mm. Színe - sárga vagy sötétbarna. Rovar elpusztítja a hajtások, gyökerek, szár, mag zöldség. A gyökerek drótférgek eszik részeket, aminek következtében a zöldségeket válik emberi fogyasztásra alkalmatlan. Drótférgek életciklus 5 év. Az első évben a lárvák a talajban élő és drotfereg eletciklusa földalatti növényi részek.

A második évben növekszik a drótférgek és súlyos károkat okoz valamennyi drotfereg eletciklusa. Miután a sérült felületet terjedését kapásnövények gombás betegség.

Amikor tároljuk a gumókat gyakran rothad. Aktív lárvák függ az időjárási viszonyoktól. Ha a nyár száraz volt, keresve a nedvesség drótférgek mélyen beágyazódott a gyökerek. A formáció a zöldségek, a nedves talajban kevesebb kárt. A fő módszerei a harc Megszabadulni drótférgek teszi különböző módszerekkel.

drotfereg eletciklusa

Az egyik ezek közül a szabályok betartását a vetésforgó és ültető növények. A megfelelő alkalmazása ásványi műtrágyák jelentősen csökkentheti a rovarok száma. Ha szüksége sürgősségi intézkedések, akkor jön a támogatás a vegyi anyagok. Emellett népi jogorvoslati lehet használni, hogy alapvető módszereit. Minden évben, az ágyak, ahol zöldséget termesztett, ásott, hogy a mélysége bajonett ásó. Ősszel arcok drótférgek mélyen a földben. Ha a felszínre emelkedni, akkor meg fog halni a hideg időjárás.

Tisztítása a talaj a gyökerek a gyomok és a növényi drotfereg eletciklusa megfosztják rovar élelmiszer-forrás. Drótférgek kedveli fűzfa tea és búzafű, így ezek a növények először el kell távolítani.

Az ősszel az ágyak ültetnek zöldtrágya - Növények, amely telíti a talaj tápanyag és lazítsuk meg. A posztemergens ásott növények. Hatékony módszer, hogy megszabaduljunk a drótférgek az ősszel, hogy a növény zöldtrágya: Phacelia - egynyári növény, hogy a nő még alacsony hőmérsékleten is.

Termesztése lehetővé teszi, hogy fertőtlenítse a talajt, és töltse meg nitrogénnel. Lupin - zöldtrágya, használt gyenge talaj.

Beatbox brilliance - Tom Thum - TEDxSydney

Ennek eredményeként, a termesztés talaj dúsított nitrogén és a foszfor. Mustár - egynyári növények, amelyek felhalmozódnak a talaj tápanyag. Csírázási végrehajtásra kerül akár még nulla hőmérsékleten.

drotfereg eletciklusa

drotfereg eletciklusa Az egyik ilyen módszer alkalmazásával a nitrát. Ennek eredményeként a változások a talaj savasságát és a drótférgek meghal. Per 1 négyzet. Ammónium-nitrát formájában fehér kristályos anyagot, amelyet minden típusú talajban. Ilyen műtrágya azonnal érvénybe lép, miután elütötte a földbe, és nem veszíti el a tulajdonságok kialakulása után hideg varázslat.

Ez csökkenti a savasságot mész hamu vagy kréta. Ezek a komponensek drotfereg eletciklusa az őszi kiásását az ágyak. Négyzetméterenként igényel 1 kg anyag. Ez jó fertőtlenítő tulajdonságokat kálium-permanganát. Ennek alapján, a megoldást, amely Locsolta az ősszel. A 10 5 drotfereg eletciklusa víz is elegendő a kálium-permanganát. Ha kimutatjuk drótférgek helyszínen öntött mész az ősszel. Egy alternatíva a kálium-klorid felhasználására. Ez azt jelenti, csak ősszel lehet alkalmazni, mint tiszta klór káros a növényekre és az emberi.

Amíg a tavasz klórt elmosta az eső vagy elpárologtatjuk, így leszállni ágy lehet félelem nélkül. Az alkalmazási arány a kálium-klorid 10 g per 1 sq. Kálium-klorid használják, hogy megszabaduljon a drótféreg és homokos tőzegtalajok igényel műtrágyát készítés a kitermelés növelése.

Brehm: Az állatok világa / család: Pattanóbogarak (Elateridae)

Tavaszán felhalmozott kálium hasznos lesz a fejlesztési cukorrépa és a burgonya. Ezek olyan anyagok, amelyek toxikus tulajdonságai, így azok használják megfelelnek a biztonsági előírásoknak.

A drotfereg eletciklusa formájában szemcsés por. Egy csomag, amely magában foglalja a 30 g anyag kezelésére elegendő magágy 20 nm. Amikor kölcsönhatásban rovar hatóanyag behatol a bél rendszerben. Az eredmény egy bénító hatású, drótférgek meghal. A nagyobb felületekhez - eszközt morzsolás a talaj felületére, majd lazítás eljárást iktattunk be, hogy a mélysége körülbelül 10 cm.

Ehhez drotfereg eletciklusa lesz sárgarépa, cékla, vagy burgonyát darabokra vágjuk. Minden egyes darab betoljuk egy vékony bottal kis férgek az emberekben a földbe 10 cm-enként.

Néhány nappal később megváltoztathatja a csalit, és megölni a kártevők. Ez a módszer alkalmas a kis leszálló területet. Ha kell feldolgozni nagy ültetvény, drotfereg eletciklusa módszer túl időigényes. Egy másik felhasználási csali drótféreg, hogy a növényi darabokat helyezzük egy korsó, amely a földbe.

Néhány nappal később a bank ásni, és távolítsa el a tartalmát. A csali drotfereg eletciklusa felfűzve egy huzal, amelyet azután a talajba juttatjuk. A csalétek lehet használni zabszemre, kukorica vagy a búza.

Ezeket a növényeket lehet ültetni az ősszel. Mivel a csírázó növények vonzzák a drótférgek. Ahhoz, hogy megszabaduljon a kártevők, ahhoz, hogy húzza fel őket a gyökerek előtt fagy. A hagyományos módszerek Megszabadulni a drótférgek használhatják a népszerű módszerek: Gyógynövénytea. Készítsük drotfereg eletciklusa a szerszámot alapja lehet a csalán. Ehhez szükség van egy vödör vízben 0,5 kg felaprított füvet. Ehelyett csalán, gyermekláncfű lehet használni, amelynek meg kell 0,2 kg vízzel, hogy a vödröt.

Means ragaszkodnak két napig, majd öntötte a talaj, ahol a gyökerek nőttek. A tetejét a növények vagy szalmát a őszi levelek a drotfereg eletciklusa, alkotó több cölöpök. Preyuschaya fű vonzza drótférgek, amely felhalmozódik benne nagy mennyiségben. Miután a fagy növények összegyűjtjük és égett. drotfereg eletciklusa

drotfereg eletciklusa

Egy másik lehetőség ásni kis gödrök a helyszínen, ahol a szalmát lefektették. A tetején a gödör borított táblák. A fellépő hideg időjárás kivenni növényi maradványokat és elpusztítja őket.

Drotfereg fejlodese. Egy alattomos kártevő: a drótféreg

Ősszel, akkor megteszi a hagyma drotfereg eletciklusa és elássa a földbe. A héj tartalmaz illékony, amely képes fertőtlenítésére a talaj és megakadályozzák a kártevők. Azt is vitaminokat és ásványi anyagokat, eleutherococcus és spirulina férgek ellen javítják a talaj szerkezetét.

Drótférgek víztaszító tulajdonságokkal drotfereg eletciklusa fa hamu. Her szórás a sorok között a kirakodás vagy juttatnak a talajba során az őszi ásás. Igényel a hamu után kapott égő fa vagy drotfereg eletciklusa. Használhatja a shell nyers tojás irányítani drotfereg eletciklusa.

Meg kell őrölni, adjunk a szaga növényi olaj és eltemetni a földbe. Az ilyen műtrágya tartalmaz a kalcium, magnézium, foszfor és a kálium. A probléma megoldása érdekében az ősszel, nem szükséges a talaj trágya, vagy használjon vegyszereket. Drótférgek lehet távolítani, ha épít a különböző csali.

Jó fertőtlenítő tulajdonságúak is hagyma bőr, növényi kivonatokat és egyéb népi jogorvoslat.

drotfereg eletciklusa

Kapcsolódó cikkek.