You are here

Szájvíz öblítés

Tartalom

  aki a férgeket felnőtteknél kezeli

  A fogromlásra szájvíz öblítés személyeknél a fogmosás és fogselyem használat mellett fluoridos szájvíz használata is javasolt. Tanulmányok szerint fluoridos szájvizekkel jól kiegészíthető a fluoridos fogkrémekkel végzett napi fogmosás, különösen a fluoriddal nem dúsított ivóvizű térségekben.

  Ezek a szájöblítők hatékonyan erősítik a fogzománcot és védik a fogakat savkárosodás ellen, azonban nem nyújtanak számottevő védelmet a lepedék okozta fogínygyulladás és a fogínybetegség súlyosabb formái ellen. Ez egy újabb érv a mindennapos fogmosás és fogselyem használat mellett.

  szalagféreg parazita

  Fluoridos szájvíz használatakor követendő lépések Ha fluoridos szájvízzel kíván öblögetni, szájvíz öblítés az alábbi lépéseket: Ügyeljen a megfelelő adagolásra: A szájvizet a címkén feltüntetett, illetve a fogorvos által javasolt mennyiségben kell használni! Öblögessen intenzíven: Becsukott szájjal öblögessen erőteljesen a címkén feltüntetett utasítás szerint!

  Köpje ki: A szájvizet nem szabad lenyelni!

  galandféreg emberi tünetekben

  A legtöbb fluoridos szájvíz nagy mennyiségű lenyeléskor toxikus hatást fejthet ki. Ha megengedi gyermekének, hogy szájvizet használjon, akkor felügyelettel kell gondoskodni arról, hogy kiköpje és ne nyelje le azt!

  A különféle típusú szájvizek közötti különbség A szájvíz friss leheletet nyújt de nem tisztítja a fogakat. A szájvizek nem helyettesítik a rendszeres, napi kétszeri fogmosást és a mindennapos fogselyemhasználatot, de segíthetnek a szájüregben visszamaradt ételdarabkák eltávolításában. A vény nélkül kapható, normál szájvizek tartalmaznak a friss leheletért felelős összetevőket, például mentolos ízesítést. Azonban ha a címkéjük külön nem jelöli, akkor fluoridot nem tartalmaznak.

  Ne feledje: A fluoridos szájöblítés akkor a leghatékonyabb, ha utána legalább 30 percig tartózkodik az evéstől, az ivástól és a dohányzástól, mert ezek a szájból a fluoridot kimossák.